Pages

Monday, May 23, 2011

Bengkel Frozen Di Puncak Bangi 17/5/2011

Assalamualaikum wrt wbt...
Ni adalah antara gambar2 yg sempat di ambil sepanjang Bengkel Frozen Puncak Bangi( Rumah Pn. Hjh. Widad) 17/5/2011


                                          Nilah brg2 yg tlh disediakan utk bengkel kali ini


                        Para peserta dah x sabar2 nk mulakan latihan amali sebaik saje bg green light...


                                       Uli kak! jgn x uli....kene main tepung nih!...


                             Pembantu aku tgh menunjukkan cara2 membuat karipap pusing.....cayok!


                                  Bile dh dileperkan potong gulung, nilah jadinyer..mcm roti sipuuut....

                               Karipap pusing yg dh siap utk di goreng sikit sebelum di frozenkan...


             Para peserta sdg asyik membuat dan mengelim karipap dlm acuan..pas buh intinya....


       Wah..mak Tuan Rumah pun tak lepaskan peluang blaja nk li[pat samosa....syabas Pn Hjh....


 Aaa...sila lipat...wat mcm saya nie...kene wat 10 kali baru leh 'Alim' nk lipat samosa nie...InsyaAllah...


Acara melipat samosa berjalan agak panjang krn peserta tak mau nk lepaskan peluang yg ada ini...
                   Tgk tu....Ckgu S ni pun siap bw anak lg nk blaja cmner nk wat samosa....


                                     Pembantu menunjukkan cara lipatan yg betul......


 Emmm..cmnilah hasilnyer...ada yg ok..yg ko pun bole tahan...tp apapun kita blaja...kan..kan..kan!
Wow!..yg dh goreng Popia dan Samosa...uuiiiii..sedapnya...tak tahan nak rasa nie...siap kuah lg tu...mmg sedap wa ckp lu...
                               Yg dh siap dibungkus sblm dibawa balik simpan dlm freezer....
Minum ptg sambil menikmati hasil kerja2 membuat karipap, samosa dan popia ari ni...


Aku memberi kata2 semangat dan perkongsian ilmu dn pengalaman ini jgn disia2kan...MABRUK!

Sekali lg aku ucapkan Syabas dan Tahniah kepada semua peserta yang terlibat di dalam Bengkel Frozen kali ini....InsyaAllah ada rezeki kita jmp lg.....

No comments:

Post a Comment